Jajka w szynce

Składniki:

  • Jajka na twardo 6 szt
  • Ogórek kiszony 3 szt
  • Szynka konserwowa 20 plastrów
  • Chrzan 2-3 łyżki, najlepiej świeżo starty
  • Natka pietruszki 1 łyżka
  • Majonez 100-130 g
  • Jogurt naturalny 2 łyżki
  • Sól, pieprz, cukier do smaku

Przygotowanie:

Jajka ugotowane na twardo i ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę, dodajemy 4 łyżki majonezu i 1 łyżkę jogurtu, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wszystko razem mieszamy. Powstałą pastę nakładamy na plaster szynki i powoli zwijamy.

 

Pozostałą część majonezu i jogurtu przekładamy do miseczki. Dodajemy chrzan, natkę pietruszki, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Polewamy sosem ruloniki z szynki.

Smacznego!

« wróć do przepisów