Jajka w szynce
Składniki:
- Jajka na twardo 6 szt
- Ogórek kiszony 3 szt
- Szynka konserwowa 20 plastrów
- Chrzan 2-3 łyżki, najlepiej świeżo starty
- Natka pietruszki 1 łyżka
- Majonez 100-130 g
- Jogurt naturalny 2 łyżki
- Sól, pieprz, cukier do smaku
Przygotowanie:
Jajka ugotowane na twardo i ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę, dodajemy 4 łyżki majonezu i 1 łyżkę jogurtu, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wszystko razem mieszamy. Powstałą pastę nakładamy na plaster szynki i powoli zwijamy.
Pozostałą część majonezu i jogurtu przekładamy do miseczki. Dodajemy chrzan, natkę pietruszki, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Polewamy sosem ruloniki z szynki.
Smacznego!