Karczek marynowany w miodzie

Polecamy Danie z piekarnika, idealne na obiad

Składniki:

  • 1kg Karkówki

Marynata:

  • sól, pieprz, czosnek, majeranek, 5 łyżek miodu, 3 łyżki musztardy dijon

Sos BBQ:

  • 250 ml ketchupu
  • 2 łyżki musztardy stołowej
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1 szt. papryczki chili
  • 4 łyżki miodu

Przygotowanie:
1. Składniki marynaty mieszamy i smarujemy nią pokrojone mięso, zostawiamy w marynacie na 24h. Po tym czasie mięso wkładamy do rękawa i pieczemy w 135 c ok 1,30 godz.
2. Aby uzyskać chrupkość karkówki, należy wyciągnąć mięso z rękawa i podpiec w temp 190c ok 10 min.

Smacznego

« wróć do przepisów