Roladki z ligawy wołowej

Składniki:

  • Ligawa wołowa (ilość wg potrzeb)
  • Boczek wędzony
  • Ogórek kiszony
  • Cebula
  • Papryka marynowana
  • Musztarda Przysmak słowacki
  • Sól i Pieprz do smaku

Przygotowanie:

Ligawę kroimy w plastry ok 1.5 cm, rozbijamy na cienki kotlet, przyprawiamy solą i pieprzem.
Kotlet smarujemy musztardą, na to kładziemy plaster boczku wędzonego, cebulkę pokrojoną w piórka, ogórek i paprykę marynowaną i zwijamy w roladę.
Roladki wiążemy sznurkiem masarniczym (jest dostępny w naszych sklepach).
Roladki obtaczamy w mące, obsmażamy na maśle z każdej strony, po usmażeniu dusimy do miękkości ok 1.5 godziny.

Smacznego

« wróć do przepisów