Słodkie żeberka mięsne
Składniki:
- Żeberka extra paski mięsne około 2 kg
- Sos sojowy 25 ml
- Sos pomidorowy 300 ml
- Przyprawa do żeberek 1 opakowanie
- Czosnek 3 ząbki (tarty)
- Świeży imbir ok. 3 cm
- Miód 120 ml
Przygotowanie:
Wymieszaj sos pomidorowy z sosem sojowym, miodem, przyprawą do żeberek, czosnkiem, startym imbirem, następnie wlej marynatę do rękawa do pieczenia.
Włóż żeberka do rękawa i marynuj około 12 godz. w lodówce.
Zamknij szczelnie worek i piecz ok. 60 minut w temp.190 °C
Po upieczeniu wyjmij ostrożnie żeberka z worka i odstaw do wystygnięcia.
Następnie podgrzej je na średnio rozgrzanym grillu.
Włóż żeberka do rękawa i marynuj około 12 godz. w lodówce.
Zamknij szczelnie worek i piecz ok. 60 minut w temp.190 °C
Po upieczeniu wyjmij ostrożnie żeberka z worka i odstaw do wystygnięcia.
Następnie podgrzej je na średnio rozgrzanym grillu.
Smacznego