Słodkie żeberka mięsne

Składniki:

  • Żeberka extra paski mięsne około 2 kg
  • Sos sojowy 25 ml
  • Sos pomidorowy 300 ml
  • Przyprawa do żeberek 1 opakowanie
  • Czosnek 3 ząbki (tarty)
  • Świeży imbir ok. 3 cm
  • Miód 120 ml

Przygotowanie:

Wymieszaj sos pomidorowy z sosem sojowym, miodem, przyprawą do żeberek, czosnkiem, startym imbirem, następnie wlej marynatę do rękawa do pieczenia.
Włóż żeberka do rękawa i marynuj około 12 godz. w lodówce.
Zamknij szczelnie worek i piecz ok. 60 minut w temp.190 °C
Po upieczeniu wyjmij ostrożnie żeberka z worka i odstaw do wystygnięcia.
Następnie podgrzej je na średnio rozgrzanym grillu.
Smacznego
« wróć do przepisów