Szarpana wołowina

Składniki:

  • 1.5 kg karku wołowego
  • 4 łyżeczki pieprzu
  • 1.5 łyżeczki soli  
  • 1 łyżka papryki słodkiej wędzonej
  •  1 łyżka papryki słodka w proszku 
  • 1/2 łyżeczki kolendry 
  • 1 łyżeczka mielonego kminu
  • 2 łyżeczki granulowanego czosnku
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 150 ml oleju rzepakowego

Przygotowanie:

Przygotuj marynatę z przypraw i oleju. Mięso umyj i osusz. Gotową marynatę wetrzyj w mięso. 

 

Tak przygotowane mięso zostawiamy w lodówce na 24 godziny. Po zamarynowaniu pieczemy przez około 5 godzin w temperaturze 110° C.

 

Smacznego!
« wróć do przepisów