O nas

Firma Zakłady Mięsne Nowy Żmigród powstały na początku lat dziewięćdziesiątych ubiegłego stulecia jako jeden z pierwszych prywatnych zakładów mięsnych w rejonie podkarpackim. Od pierwszych dni funkcjonowania produkcja została opata na tradycyjnych, przekazywanych z pokolenia na pokolenie regionalnych recepturach, których bazą było i jest do dnia dzisiejszego mięso pochodzące z własnego rozbioru pozyskane od lokalnych hodowców, do których mamy pełne zaufanie potwierdzone długoletnią współpracą. Po relatywnie niedługim czasie wędliny nasze zdobyły uznanie mieszkańców Podkarpacia, co z kolei ułatwiło podjęcie decyzji o utworzeniu sieci firmowych sklepów w naszym regionie. W 2017 roku doszło do zmiany właściciela, a zatem zmiany pokoleniowej. Obecnie zakłady są unowocześniane i rozbudowywane, ale tylko w takim zakresie by spełnić jeszcze wyższe standardy jakościowe produkcji, a jednocześnie nie zatracić tradycji i kameralności ręcznej produkcji wykonywanej przez naszych masarzy z wieloletnim doświadczeniem. Po pełnej realizacji ustalonych celów inwestycyjnych, oczywistym wydaje się aby podzielić się smakiem tradycyjnych, naturalnych wędlin pochodzących z dziewiczych Bieszczad z klientami z innych regionów Polski, a później Europy.

 

Nasze wyroby charakteryzuje wspaniały aromat z tradycyjnej wędzarni, niepowtarzalny smak polskiego mięsa oraz naturalnych przypraw.

 

Zakłady Mięsne „Nowy Żmigród” to przede wszystkim ludzie. To nasza załoga, która chce i potrafi rzetelnie pracować, a także Klienci, dla których cały czas kontrolujemy i podwyższamy jakość wyrobów i obsługi w sklepach firmowych. Uważamy, że zdrowy i smaczny produkt może być robiony tylko przez zgrany zespół życzliwych dla siebie osób. Dobra atmosfera w Firmie przekłada się na zadowolenie i satysfakcję Klientów, a ta satysfakcja właśnie, jest priorytetem w naszej pracy.