Stek po bieszczadzku

Składniki:

  • 4 plastry antrykotu wołowego (Ribeye Bieszczadzkie Steki) o grubości około 2 cm
  • 2 łyżki masła
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka świeżo posiekanej pietruszki

Przygotowanie:

Odczekaj, aż mięso osiągnie temperaturę pokojową.

Na dużej patelni rozgrzej masło na średnim ogniu.

Przełóż steki na patelnię i smaż z każdej strony przez około 3-4 minuty.

Jeśli chcesz, aby mięso było krwiste, zmniejsz czas smażenia.

Po usmażeniu, wyjmij mięso z patelni i umieść na desce do krojenia.

Posiekaj czosnek i pietruszkę, a następnie posyp nimi usmażone steki.

Podawaj na gorąco z ulubionymi dodatkami.

 

Smacznego!

« wróć do przepisów