Grillowany boczek w marynacie

Składniki:

  • 600g mięsa z piersi kurczaka bez skóry .
  • 3 400 g pomidorów
  • 300 g czerwonej fasoli
  • 200 g kukurydzy konserwowej
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cebula czerwona
  • 1 papryczka ostra chili
  • 2 ząbki czosnku
  • świeża kolendra
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej
  • pieprz i sól do smaku

Przygotowanie:

Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić na patelni, następnie dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodać pokrojoną paprykę. Następnie wrzucić pokrojoną pierś kurczaka i smażyć 5 minut. Dodać przyprawy i pokrojone pomidory, dusić około 15 minut. Dodać czerwoną fasolę i kukurydzę, zostawić na około 3 minuty.
Podawać ze świeżą, posiekaną kolendrą.

« wróć do przepisów