Grillowany boczek w marynacie
Składniki:
- 600g mięsa z piersi kurczaka bez skóry .
- 3 400 g pomidorów
- 300 g czerwonej fasoli
- 200 g kukurydzy konserwowej
- 1 papryka czerwona
- 1 cebula czerwona
- 1 papryczka ostra chili
- 2 ząbki czosnku
- świeża kolendra
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej
- pieprz i sól do smaku
Przygotowanie:
Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić na patelni, następnie dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodać pokrojoną paprykę. Następnie wrzucić pokrojoną pierś kurczaka i smażyć 5 minut. Dodać przyprawy i pokrojone pomidory, dusić około 15 minut. Dodać czerwoną fasolę i kukurydzę, zostawić na około 3 minuty.
Podawać ze świeżą, posiekaną kolendrą.