Jabłka faszerowane Krupniokiem Żmigrodzkim

Składniki:

  • jabłka 3 szt
  • Krupniok Żmigrodzki 2 szt
  • cebula 1 szt
  • masło 3 łyżeczki
  • sól
  • pieprz
  • majeranek

Przygotowanie:

Jabłka umyj i osusz, następnie odkrój wierzchołki i wydrąż ostrożnie środek.

 

Cebulę pokrój w drobną kostkę. Krupniok usuń z kiszki, rozgnieć widelcem dodaj cebulę, sól, pieprz i majeranek do smaku. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Masą wypełnij wnętrze jabłek, na wierzchu rozprowadź masło i przykryj odciętym wierzchołkiem.

 

Zawiń szczelnie w folię aluminiową. Ułóż na rozgrzanym ruszcie i grilluj do momentu, aż jabłka będą miękkie około 30 minut.

 

Smacznego!

« wróć do przepisów