Jajka faszerowane Szyneczką Magurską

Składniki:

  • Jajka 8 szt
  • Szyneczka Magurska 2 grube plastry
  •  Majonez ok. 5-6 łyżek
  • Chrzan 2 łyżeczki
  • Musztarda ok. 1 łyżeczki
  • Cukier do smaku
  • Sól, pieprz
  • Czosnek 1 ząbek
  • Koperek 1 łyżka

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka i umieścić je w miseczce, następnie  rozgnieść widelcem.

 

Dodać pokrojoną w drobną kosteczkę szyneczkę Magurską. Starty ząbek czosnku połączyć z majonezem, musztardą i chrzanem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Na końcu posypać koperkiem.

 

Smacznego!

« wróć do przepisów