Szaszłyki z mięsem mielonym z warzywami
Składniki:
- Mięso mielone wieprzowo – wołowe 0,5 kg
- Papryka czerwona 1 szt
- Papryka żółta 1 szt
- Pieczarki małe 6 szt
- Czosnek 2 ząbki (tarty)
- Cebula 2 szt
- Sól i pieprz do smaku
- Rozmaryn 2 łyżeczki
- Papryka słodka 1 łyżeczka
- Oliwa z oliwek 3 łyżki
- Pomidorki koktajlowe ok.10 szt
- woda 120 ml
- Patyczki do szaszłyków
Przygotowanie:
Papryki i patyczki do szaszłyków namocz w wodzie, nie będą palić się na grillu.
Mięso przełóż do miski, dopraw solą, pieprzem, rozmarynem, czerwoną papryką wędzoną i papryką ostrą. Między czasie pokrój w grubsze krążki cebulę, papryki w dużą kostkę. Z mięsnej masy uformuj nieduże kulki. Następnie nabijaj składniki na patyczki na przemian z warzywami. Gotowe pokrop oliwą i grilluj 10-15 minut, obracając je co jakiś czas.
Smacznego.