Szaszłyki z mięsem mielonym z warzywami

Składniki:

  • Mięso mielone wieprzowo – wołowe 0,5 kg
  • Papryka czerwona 1 szt
  • Papryka żółta 1 szt
  • Pieczarki małe 6 szt
  • Czosnek 2 ząbki (tarty)
  • Cebula 2 szt
  • Sól i pieprz do smaku
  • Rozmaryn 2 łyżeczki
  • Papryka słodka 1 łyżeczka
  • Oliwa z oliwek 3 łyżki
  • Pomidorki koktajlowe ok.10 szt
  • woda 120 ml
  • Patyczki do szaszłyków

Przygotowanie:
Papryki i patyczki do szaszłyków namocz w wodzie, nie będą palić się na grillu.
Mięso przełóż do miski, dopraw solą, pieprzem, rozmarynem, czerwoną papryką wędzoną i papryką ostrą. Między czasie pokrój w grubsze krążki cebulę, papryki w dużą kostkę. Z mięsnej masy uformuj nieduże kulki. Następnie nabijaj składniki na patyczki na przemian z warzywami. Gotowe pokrop oliwą i grilluj 10-15 minut, obracając je co jakiś czas.

Smacznego.

« wróć do przepisów